Charolais fokkerij Hans Rietveld heeft verschillende dekstieren te koop.

 

Het type van deze dekstieren komt overeen met ons fok doel: een probleemloze Charolais fokken die makkelijk afkalft en een hoge vruchtbaarheid heeft. Een hoge vruchtbaarheid houdt op ons bedrijf in dat het dier binnen een jaar weer kalft.

 

Een ander punt binnen onze fokkerij is het karakter van de dieren. Een dier moet goed handelbaar zijn en niet wild. De hierbij behorende moeder eigenschappen zijn van groot belang. Ook is het belangrijk dat de dieren groeien in een natuurgebied. Al onze dieren lopen ieder jaar in een natuurgebied.

 

Van ons bedrijf zijn er regelmatig stieren op het COT. Bij het COT is men zeer tevreden over de groei van onze dieren. Ook afgelopen periode hebben wij een dier op het COT gehad. Dit was het dier Longjumeau (NL945189080) Het dier is een volle zoon van onze kampioen, en was tijdens de periode het dier met de grootse groei. Uiteindelijk heeft het dier 86 punten gekregen.

 

 

 

Met onze fokkerij doen wij al jaren mee aan de nationale Charolais keuring. De afgelopen jaren heeft dit steeds geleid tot succes. Zo zijn wij in 2015 met het dier Halique (NL867088584) algemeen kampioen vrouwelijk geworden, in 2014 was zij  kampioen vrouwelijk jong.

Haar moeder Frederique (NL534588201) is in 2014 en 2015 reserve kampioen vrouwelijk oud.

En in 2013 was zij algemeen kampioen vrouwelijk. Ook afgelopen jaar waren wij weer aanwezig op de nationale keuring. Dit jaar werd Frederique gekozen als meest vruchtbaar dier.

Hoogeind 24a     4143 LX Leerdam   M 06-53291150

Charolais

Hans Rietveld

Charolais Fokkerij

Ons Fok Doel

Certificaten

Juvenil

Certificaten

Meusault

Nieuws