Fok Doel

Voor een verbetering van onze dieren wordt er ieder jaar een stier gekocht uit Frankrijk. Omdat de dieren in Frankrijk van dusdanige kwaliteit zijn, zorgt dit er voor dat onze veestapel van steeds grotere kwaliteit wordt. En hiermee ook onze jonge stieren. Op dit moment hebben wij ook weer twee dekstieren uit Frankrijk om onze koeien te dekken.

 

Het eerste dier is Juvenil (FR5706119386) dit dier is gekocht in 2016. Het is een goed dier dat past in ons fok doel. Het opvallende aan Juvenil is dat hij hoornloos is. Dit houdt in dat de kalveren die van hem afkomstig zijn grote kans op hoornloosheid hebben. Hierdoor is het niet meer nodig om deze kalveren te onthoornen. Dat is voor de kalveren veel diervriendelijker. Daarnaast heb je dan natuurlijk ook niet de kosten van de dierenarts. Door middel van Juvenil proberen we langzaam de hoornloosheid in onze bloedlijn te fokken.

 

Het tweede dier waar we op dit moment mee fokken is Meursault (FR2133631616). Dit dier is gemiddeld genomen van zeer hoge kwaliteit. Het dier is heel compleet zowel in de voor als in de achter hand. Hij heeft een goed ontwikkelde bespiering en een sterke rug. Met dit dier porberen we de algehele kwaliteit van de veestapel verder omhoog te brengen.

 

Voor de keuze van al onze huidige en eerdere dekstieren hanteren we altijd een aantal criteria zodat we zeker weten dat we een goed dier te pakken hebben. Als eerste gaan we altijd voor een dier dat makkelijk kalveren geeft. De combinatie van verschillende criteria maakt het mogelijk om dit te weten.

 

De bekken breedte is hierbij een goede maatstaaf. Ook zorgen wij ervoor dat er in bij de voorouders voldoende melk aanwezig is. En daarnaast dat het dier voldoende hoog geclassificeerd is.

 

Heeft u vragen over of interesse in een dekstier bel dan 06 5329 1150 voor meer informatie. Wilt u de dekstieren in het echt bekijken dan kunt u met hetzelfde nummer een afspraak maken voor een bezoek aan onze fokkerij.

Hoogeind 24a     4143 LX Leerdam   M 06-53291150

Charolais

Hans Rietveld

Charolais Fokkerij

Ons Fok Doel

Certificaten

Juvenil

Certificaten

Meusault

Nieuws